Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Λικέρ από φλούδες λεμονιού.




(τα λεμόνια να έχουν γίνει κίτρινα φυσιολογικά κι όχι από τεχνικά μέσα)

Υλικά :

Τις φλούδες από 8 με 10 λεμόνια
500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (υπάρχει και χοντρή όχι αυτή)
1000 ml κονιάκ λευκό (εάν δεν βρείτε βάλτε Βότκα ή Ρούμι, όχι κάτι χρωματιστό γιατί θα χάσετε το χρώμα της)
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού


Εκτέλεση :

Πριν ξεφλουδίσετε τα λεμόνια σας τριφτέ τα πολύ ελαφρά, μετά ξεφλουδίστε τα και κόψτε τις φλούδες σε μικρά κομματάκια, και τις βάζουμε σ΄ ένα βάζω γυάλινο που το καπάκι του να κλείνει καλά.
Μετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι αναταράζουμε το βάζω για να ανακατωθούν οι φλούδες του λεμονιού με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σ΄ ένα μέρος ζεστό αλλά σκιερό.
Αναταράσσουμε το βάζω κάθε ημέρα πρωί κι απόγευμα για ένα μήνα.
Όταν περάσει ο μήνας ανοίγουμε το βάζω και βάζουμε τα 1000 ml κονιάκ λευκό (εάν δεν βρείτε βάλτε Βότκα ή Ρούμι, όχι κάτι χρωματιστό γιατί θα χάσετε το χρώμα της), εάν το θέλετε πολύ δυνατό μπορείτε να βάλετε και οινόπνευμα (ΠΡΟΣΟΧΗ Οινοποιίας όχι αυτό στα μπουκαλάκια των Σουπερ Μάρκετ δεν κάνει)και το αφήνετε για 5 ήμερες στον ήλιο
Όταν περάσουν οι ημέρες ανοίγουμε το βάζω και σουρώνουμε το μείγμα σε τούλι από μπομπονιέρες (βάλτε μερικές στρώσεις), κρατάμε το σιρόπι και πετάμε τις φλούδες, εάν είναι θολό θέλει κι άλλο αλκοόλ, προσθέτουμε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και μετά το βάζουμε σε μπουκάλια που τα κλείνουμε καλά.

Σερβίρετε σκέτο στη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή σε χαμηλό ποτήρι με πολλά θρυμματισμένα παγάκια και αρκετή σόδα ή γκαζόζα.

Καλή Επιτυχία και Καλά Ποτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)