Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 17 Μαΐου 2011


Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μπύρα και τυλιγμένο σε τορτιγια

Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και χωρίς κόκαλα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την μαριναδα:

1 φλιτζάνι μπίρα

2 κουταλιές μαύρο σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλάκι τριμμένο πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα:

8-12 πίτες τορτιγια (μεξικάνικες)

2 φλιτζάνια σάλτσα κουκαμoλε

Προετοιμασία:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί σε ένα μικρό μπολ. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε την μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 τουλάχιστον ώρες η και κατά την διάρκεια όλης της νύκτας.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, και στραγγίζουμε την μαρινάδα. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Εντωμεταξύ τυλίγουμε τις τορτίγια σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο απλά για να ζεσταθούν λίγο. Για να στήσουμε το πιάτο μας απλώνουμε μία γενναιόδωρη δόση κουκαμόλε σε κάθε πίτα και γεμίστε με κοτόπουλο.

Τυλίξτε την πίτα και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)