..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με σάλτσα μήλου



Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

1/3 φλιτζανιού αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι πιπέρι

3 φλιτζάνια αρκετά ζεστό νερό

2 1/2 φλιτζάνια έτοιμη σάλτσα μήλου

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονι

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μεγάλο πυρέξ φούρνου με καπάκι.

Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να κοχλάσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η το μείγμα. Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα μήλου και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την σάλτσα μέσα στο σκεύος με τις μπριζόλες.

Ψήνουμε για 1 ώρα τις μπριζολες στο φουρνο, περιχύνοντας με την σάλτσα το κρέας κάθε 20 λεπτά.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες απευθείας από τον φούρνο με λαχανικά στον ατμό και πατάτα πουρέ. Για επιδόρπιο επιλέξτε μωσαικο..... είναι τέλειο! Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)