Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μαρμελάδα Φράουλα.



Συνταγή για περίπου 2 βαζάκια


Υλικά:

1kg φράουλες ώριμες

1kg ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνιου

1 φακελάκι βανιλια σκόνη

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις φράουλες καλά και τις κόβουμε στην μέση. Τοποθετούμε τις φράουλες σε μία μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι φράουλες μας και να αφήνουν τα υγρά τους.

Για να βοηθήσουμε τις φράουλες μας μπορούμε να τις πιέσουμε με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για πατάτα πουρέ. Δεν πρέπει να λιώσουν εντελώς αλλά να υπάρχουν κομματάκια φράουλας. Όταν υγροποιηθούν σχεδόν εντελώς οι φράουλες προσθέτουμε την ζάχαρη, δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Είναι πολύ σημαντικό το συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει η ζάχαρη στο πάτο της κατσαρόλας.

Αφήνουμε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Για να είμαστε σίγουροι ότι η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη περνούμε λίγο από το μείγμα μας με ένα κουτάλι και ελέγχουμε αν κάνει κόμπους ότι το ρίχνουμε σιγά-σιγά πίσω στην κατσαρόλα. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό απο λεμονι και ανακατεύουμε.

Μόλις σβήσουμε την φωτιά βάζουμε την μαρμελάδα μας μέσα σε αποστειρωμένα βαζάκια και σφραγίζουμε καλά με καθαρό καπάκι.

Τοποθετούμε τα βαζάκια σε σκιερό και δροσερό χώρο. Η μαρμελαδα φραουλα μπορεί να αναλωθεί μέχρι και 1 χρόνο μετά την παρασκευή της. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)