Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Πέννες με σάλτσα από χωριάτικο λουκάνικο και μελιτζάνες.



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. ζυμαρικα πεννες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο για τα μακαρόνια)

2 φλιτζάνια μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένες ώριμες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

Προετοιμασία:

Ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλτέντε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το λουκάνικο για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και να μαλακώσει η μελιτζάνα. Προσθέστε της τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι. Αλάτι μπορεί να μην χρειαστεί λόγω του λουκάνικου. Θα δοκιμάσουμε την σάλτσα μας στο τέλος και αν χρειάζεται προσθέτουμε.

Βάζουμε τη σάλτσα πάνω σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με τη σάλτσα. Αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθούν για λίγο και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε και πάλι με απαλές κινήσεις.

Σερβίρετε όσο ακόμα τα μακαρονια είναι ζεστά και συνοδεύστε με λευκό ξηρό κρασί. Για επιδόρπιο επιλέξτε μωσαικο! Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)