Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Χοιρινό Σνίτσελ.


Χοιρινό Σνίτσελ

Συνταγες για 2 άτομα

Υλικά:

2 φιλέτα χοιρινού για σνίτσελ, κτυπημένα (1cm πάχος)

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 αυγό χτυπημένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα

3/4 φλιτζανιού λεπτο-τριμμένη φρυγανιά

1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν όλα μαζί. Τοποθετήστε τα χοιρινά φιλέτα στο μείγμα με το αλεύρι και φροντίστε να καλυφθούν σε όλες τις πλευρές.

Κτυπούμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα σε ένα άλλο μπολ. Βυθίζουμε τα αλευρωμένα φιλέτα στο μείγμα των αυγών, και αμέσως μετά στη φρυγανιά. Φροντίζουμε έτσι ώστε να παναριστούν καλά τα φιλέτα μας με την φρυγανιά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε το κρέας και τα τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τα χοιρινά σνίτσελ μας από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε τα σνιτσελ ζεστά με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα και μπόλικη κέτσαπ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)