Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κέικ Μπανάνα


Συνταγες για όλα τα γουστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:
125g μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες με ένα πιρούνι
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι σελφ ραισινγκ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι γάλα

Για το γλάσο
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
30γρ. τυρί κρέμα
χυμό από 1 πορτοκαλι

Προετοιμασία:
Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το κτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη σόδα και το γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι (20cm περίπου). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από το ταψάκι για να κρυώσει το κεικ μας.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλασο για κεικ. Κτυπούμε την ζάχαρη άχνη με αρκετό χυμό πορτοκαλιού για να δημιουργηθεί ένα σφικτό μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό γλάσο. Απλώστε πάνω από το κέικ το γλάσο και αν θέλετε διακοσμήστε με το κείκ με ξύσμα από πορτοκάλι.
Σερβίρετε το κεικ μπανάνα με παγωτό βανίλια. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)