Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Λαζανια με μοσχαρισιο κιμα.



Συνταγες για 6 άτομα

Υλικά:

500γρ λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο)

300γρ μοσχαρίσιο κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα ντομάτες, χοντροκομμένες

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα

1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

Προετοιμασία:

Βάζουμε τα δύο τυριά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να αναμιχτούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε πιέζοντας το κρέας προς τα κάτω μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γυαλιστερό και προσθέστε την ντομάτα και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο τηγάνι μας πρέπει να υπάρχει αρκετό υγρό όταν κατεβάσουμε από την φωτιά. Μόλις κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ, βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος (πυρέξ) και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Πάνω στην φρυγανιά τοποθετούμε μία στρώση λαζάνια και από πάνω βάζουμε μία στρώση κιμά. Πάνω από τον κιμά πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα τυριού. Κλείνουμε με μία στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τρείς στρώσεις και μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά. Κρατούμε όμως το μισό από το αρχικό τυρί για να πασπαλίσουμε τα λαζάνια μας από πάνω. Επίσης προσπαθούμε να κρατήσουμε λίγη από την σάλτσα (όχι κιμά) για να περιχύσουμε την τελευταία στρώση από λαζάνια πριν τα πασπαλίσουμε την τελευταία φορά με τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC) για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα.

Σερβίρετε τα λαζανια σας ζεστά με μία ωραία σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)