Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εύκολη σπιτική μπουγάτσα




Συνταγή για 8-10 άτομα
Υλικά:
1 κουτί έτοιμο φύλλο σφολιάτας (2 τεμάχια)
4 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά, μεγάλα
1 φακελάκι βανίλια, σκόνη
Λίγο βούτυρο για άλειμα
Για το σερβίρισμα:
ζάχαρη άχνη
κανέλλα
Προετοιμασία:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Κτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αβγά και την βανιλια. Αφού χαμηλώσουμε την φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών/ζάχαρης στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να είναι απαλή. Κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα την κρέμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο στο κάτω μέρος. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο στο ταψί. Πάνω από την κρέμα το δεύτερο φύλλο και το διπλώνουμε στους γύρους έτσι ώστε να κλείσει ερμητικά η πίττα μας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το φύλλο σε μερίδες χωρίς να το κόψουμε. Αν το κόψουμε υπάρχει περίπτωση να ξεχειλίσει η κρέμα και δεν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα.
Ψήνουμε την μπουγατσα μας σε προθερμασμένο φούρνο (180oC) για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
Σερβίρουμε την μπουγατσα μας πασπαλισμένη με αρκετή ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)