Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Γιουβέτσι με κοράλλια και κιμά.


Γιουβετσι με κοραλλια και κιμα

Συνταγες για 4-6 άτομα

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια κοράλλια

250γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3/4 φλιτζανιού νερό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar

1 κουταλάκι κανέλα, σε σκόνη

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη

1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

Προετοιμασία:

Ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για al dente. Κατεβάστε τα μακαρόνια από την φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέστε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και κρατήστε τα μακαρόνια στην άκρη μακριά από την φωτιά.

Σωτάρουμε το κιμά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αρτύζουμε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρις ότου να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε την ντοματοπολτέ και το κρασί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μας μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 7 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Κατεβάζουμε τον κιμά από τη φωτιά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο πάνω σε μέτρια φωτιά. Με ένα πιρούνι προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Ψήνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Κατεβάζουμε την μπεσαμελ από τη φωτιά και προσθέτουμε και ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνια από το τυρί. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τον κιμά στην μπεσαμελ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω από το γιουβετσι μας.

Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστά τα μακαρόνια σας. Για επιδόρπιο επιλέξτε πανακοτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)