Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γευστικότατοι Κολοκυθοκεφτέδες.



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ κολοκυθάκια (περίπου 4), περασμένα στο τρίφτη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένο

2 κουταλιές της σούπας άνηθο, χοντροκομμένο

200γρ τυρί φέτα, λιωμένη με ένα πιρούνι

Ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε απαλά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικα, περίπου 7 λεπτά.

Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και προσέχουμε να μην είναι σβολιασμένο το μείγμα. Προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο, τη φέτα και αρτύζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Δεν προσθέτουμε αλάτι λόγω της φέτας.

Όταν ψηθεί το κολοκύθι κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το κολοκύθι στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Στο σημείο αυτό το μείγμα μας θα πρέπει είναι υγρό.

Βρέχουμε τον πάτο ενός τηγανιού αντικολλητικό με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε αρκετό μείγμα στο τηγάνι για ένα κεφτέ. Ψήνουμε από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια γυρνάμε προσεκτικά για να ψήσουμε και την άλλη πλευρά.

Στραγγίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτεδες σας όσο είναι ακόμα ζεστοί με γιαούρτι και πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)