..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τάρτα φράουλα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

Για τη ζύμη:
2-3/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
18 κουταλιές της σούπας παγωμένο ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
7-10 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Για την γέμιση:
8 φλυτζάνια φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/3 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το βούτυρο και το χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ώσπου να δημιουργηθούν χοντρά ψίχουλα.
Χτυπώντας συνέχεια, προσθέτουμε το παγωμένο νερό με μια μικρή και συνεχή ροή, ώσπου να σχηματιστεί μια ωραία ζύμη που να μην κολλά στα δάκτυλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
Για την ταρτα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα. Κατόπιν στραγγίζουμε από τα υγρά, και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C.
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Πιέζουμε τη ζύμη να εφαρμόσει καλά στον πάτο και τα τοιχώματα. Με ένα πηρούνι τσιμπάμε την ζύμη σε πολλά σημεία, ώστε να αποφύγουμε το ανομοιόμορφο φούσκωμα, και απλώνουμε το μείγμα της φράουλας ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το 2ο φύλλο ζύμης. Εάν η ζύμη μας έχει γίνει πολύ μαλακή τη βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Προσεκτικά τοποθετούμε το 2ο φύλλο ζύμης πάνω από την γέμιση, πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν καλά, και κόβουμε ό,τι προεξέχει. Χτυπάμε με σύρμα το αυγό και 1 κουταλιά της σούπας νερό, και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ψήνουμε την ταρτα φραουλα για 25 λεπτά στους 220ο C. Κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την ταρτα φραουλα μας για άλλα 10-15 λεπτά. Αν η επιφάνεια πάρει χρώμα πολύ νωρίς, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε την ταρτα φραουλας μας να κρυώσει εντελώς, και σερβίρουμε κόβοντάς την σε μερίδες. Απολαύστε!