Υλικά:
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν (Κρόκος Κοζάνης)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμετζιάνο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το σαφράν και σωτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γίνεται διαφανές. Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε και αυτό για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ζεστό, και το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να καλύψουμε το σκεύος.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου στο μείγμα του ρυζιού και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τυρί. Ανακατεύουμε ελαφρά για λίγα λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε το ριζότο μας ζεστό, γαρνίροντάς το με κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού. Το ριζότο αυτό μπορούμε να το σερβίρουμε μόνο του, ή να συνοδεύσουμε με αυτό κάποιο κρεατικό της αρεσκείας μας,
Καλή Όρεξη!