Συνταγή για 2-4 άτομα
Υλικά:
200γραμ. ρεβίθια σε κονσέρβα, βρασμένα2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
4 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι
100 ml ταχίνι
4 πίτες για σουβλάκι ή αραβικές
Εκτέλεση:
Κρατάμε λίγα από τα ρεβίθια στην άκρη και βάζουμε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το ταχίνι, και το νερό. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να λιώσουν καλά και να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμόνι, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.
Τοποθετούμε το χούμους σε ένα ωραίο μπολ, ισιώνουμε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Το στολίζουμε με τα ρεβίθια που έχουμε κρατήσει στην άκρη, και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Σερβίρουμε το χούμους με τις πίτες ζεστές και κομμένες στα τέσσερα.
Καλή Όρεξη!