Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
100γρ. ψιλοκομμένη πανσέτα2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1/4 φλιτζανιού μικρά φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα πέστροφας, καλά καθαρισμένα
4 φέτες λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την πανσέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, και την αφήνουμε να μαγειρευτεί για 4 λεπτά περίπου, ώσπου βγάλει το λίπος της και να πάρει ροδαλό χρώμα.Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πασπαλίζουμε τα 2 φιλέτα του ψαριού με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές, και τα βάζουμε στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Τα κρατάμε ζεστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 2 φιλέτα ψαριού.
Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού ζεστά με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.
Καλή Όρεξη!