Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Ινδικά αρνίσια μπιφτέκια με σάλτσα γιαουρτιού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
Ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο
2-3 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες, ή ½ -1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
450 γραμ. αρνίσιος κιμάς
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών garam masala
1 μεγάλο αυγό
2 φέτες ψωμί λευκό μπαγιάτικο, μουσκεμένο και στυμένο, χωρίς την κόρα.
2 κουταλιές της σούπας λάδι για το άλειμμα
Αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα γιαουρτιού
200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
Λίγα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου, λίγα φύλλα μέντας, 1 κουταλιά της σούπας ξερός δυόσμος.
1-2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
6 ψωμάκια χάμπουργκερ
1 κρεμμύδι, κομμένο λεπτές φέτες
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Μερικά φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το τζιντζερ, το σκόρδο, τον κόλιαντρο και τις πράσινες πιπεριές και τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον αρνίσιο κιμά, και προσθέτουμε και το κύμινο, το garam masala, το αλάτι, το αυγό και την μουσκεμένη και στιμένη ψίχα ψωμιού. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Πλάθουμε έξι μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε μια λαδωμένη κόλλα ψησίματος και τα ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε, βάζουμε τα ψωμάκια χάμπουργκερ στο φούρνο για να ζεσταθούν.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε τα ψωμάκια στα δύο. Τοποθετούμε ένα μπιφτέκι πάνω στο μισό ψωμάκι, μία φέτα μαρουλιού, μία φέτα ντομάτας και δαχτυλίδια κρεμμυδιού. Τελειώνουμε βάζοντας στην κορυφή μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα γιαουρτιού, και κλείνουμε με το δεύτερο μισό ψωμάκι. Προσφέρουμε έξτρα σάλτσα γιαουρτιού ξεχωριστά σε ένα μπολάκι.
Καλή Όρεξη!