Υλικά :
250 ml νερό
250 ml χυμό πορτοκαλιού
300 γραμμάρια
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γραμμάρια
ινδοκάρυδο
200 με 250
γραμμάρια ζάχαρη (μπορείτε και λιγότερη
αλλά και περισσότερη)
1 μπέϊκιν παουντερ
το ξύσμα ενός
πορτοκαλιού
ταχίνι
Σταφίδες
ξανθές
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ
ρίχνουμε το νερό, χυμό και τη ζάχαρη, κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε
το ινδοκάρυδο, το αλεύρι, μπέϊκιν παουντερ, το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και τις ξανθές
σταφίδες.
Ζυμώνουμε τα
υλικά μας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Όπως
βουτυρώνουμε το ταψί μας (περίπου 30 εκατοστών), έτσι να κάνετε με το ταχίνι.
Βάζουμε την
ζύμη στο ταψί μας.
Ψήνουμε
στους 160 με 170 βαθμούς μέχρι να πάρει
ένα καστανόξανθο χρώμα και να είναι ψημένο και μέσα (βλέπετε με μια
οδοντογλυφίδα να μην κολάϊ η ζύμη).
Όταν κρυώσει
το κόβουμε κομμάτια της αρεσκείας μας και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία.
Καλή Απόλαυση!!!
Μπορείτε να αλλάξετε την δόση των υλικών ή για να κάνετε μεγαλύτερη
ποσότητα, ή να αυτοσχεδιάσετε!!!
Μερικοί/ες βάζουν μέσα στην ζύμη και 100 με 150 γραμμάρια ταχίνι.