Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
4 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένο1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 φέτες ψωμί
8 λεπτές φέτες ντομάτα
4 μεγάλες φέτες τυρί προβολόνε, Provolone
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε φούρνο στους 180οC με τη σχάρα στην ανώτερη θέσηΣε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά, να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.
Τοποθετούμε τις φἐτες του ψωμιού σε ένα ταψί και απλώνουμε μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας σε κάθε φέτα.
Μοιράζουμε το μίγμα της τονοσαλατας εξίσου πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού.Τοποθετούμε πάνω από τη μαγιονέζα 2 φέτες ντομάτα και 1 φέτα τυριού.
Αφήνουμε τα ψωμάκια μας να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε την τονοσαλατα μας απευθείας από το φούρνο.