Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκαλο και κατά προτίμηση χωρίς λίπος1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3/4 φλιτζανιού έτοιμο ζωμό κρέατος
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
Εκτέλεση:
Καρυκεύουμε τα κομμάτια του κρέατος με αλάτι και πιπέρι, και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Σωτάρουμε το κρέας ώσπου να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία λίγο και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τις σωτάρουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το ζωμό και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού ώστε να ξεκολλήσουν όλα τα υπολλείμματα του κρέατος. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό να διαλυθούν τα υπολλείμματα και να πήξει λίγο η σάλτσα μας, και ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κρέατος πίσω στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά περίπου με σκεπασμένο το καπάκι. Τέλος, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο εστραγκόν.
Σερβίρουμε με αφράτο πουρέ πατάτας.
Καλή Όρεξη!