Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
200γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
150γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
8 φλιτζάνια σπανάκι, κομμένο στο χέρι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γάλα και τα ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να βράσουν.
Προσθέτουμε και το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και στη συνέχεια περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας αμέσως, πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!