Κυριακή αργία, μήτηρ πάσης κακίας. Και έχει δίκιο το γνωμικό!
Η ιδέα μιας πίτας μπήκε από την Παρασκευή, αλλά δεν είχα έτοιμη ζύμη, ούτε κέφι να κάνω. Η λύση: έτοιμη ζύμη κουρού.
Σήμερα η υλοποίηση με ιδέα για την γέμιση από ΕΔΩ.
Κρητικό=σίγουρο!! Σαν "χόρτα" είχα στην κατάψυξη "Ελληνικά χόρτα
Ραδίκια" και Σπανάκι σε φύλλα, αυτού του Μπάρμπα με το καπέλλο.
Για τα κατεψυγμένα χόρτα είχα πληροφόρηση από άλλη Κρητικιά, την κουμπάρα μας, με καταγωγή από το Ηράκλειο.
Δεν χρειάζονται, λέει, ζεμάτισμα, ούτε σωτάρισμα.
Και δοκίμασα και πέτυχε! Απλά πράγματα!
3 χούφτες Ραδίκια κατεψυγμένα
3 χούφτες Σπανάκι σε φύλλα
1 Κρεμμύδι μέτριο χοντροκομμένο
2 κουτ.γλυκού Σκορδόλαδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι λευκό
1 Ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, σε κυβάκια
3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (αυτό από τα Χανιά)
2 φλ.τσαγ. Μυζήθρα ξερή τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Τα
κατεψυγμένα χόρτα σε τρυπητό, για να αποψυχθούν σε θερμοκρασία
δωματίου, περίπου 1 ώρα. Στην μισή ώρα πασπάλισμα με λίγο χοντρό αλάτι,
για να βγάλουν τα ζουμιά.
Ανακάτεμα
Στρώνω λαδόκολλα στο ρηχό ταψί της κουζίνας, απλώνω το ένα κομμάτι της αποψυγμένης ζύμης και στρώνω τη γέμιση.
Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, κλείνω τα χείλη πατώντας με τα δάκτυλα, χαράζω το επάνω φύλλο και αλείφω με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζω
και με ένα μείγμα καβουρντισμένου αμύγδαλου και Κρητικών κρίθινων
παξιμαδιών, τριμμένων στο multi και στον προθερμασμένο φούρνο, με
αντιστάσεις και αέρα, στους 150 βαθμούς.
Η θερμοκρασία επίτηδες χαμηλή (αντί 180), για να ψηθεί η γέμιση, που όλα τα έχει ωμά.
Σκεπάζω και με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 15 λεπτά.