Από τις σπάνιες φορές που κάνω κοτόπουλο, για μένα μόνο και το έκανα τηγανιά, αλλά κοκκινιστή με πατάτες ... σαν τηγανητές.
Υ Λ Ι Κ Α για μια γερή μερίδα:
1/2 Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
2 Πιπεριές κέρατο κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 μεγάλη σκελίδα Σκόρδο, στα τέσσερα
3 κουτ.σουπ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ.τσαγ. Κρασί κόκκινο
1 φλ.τσαγ. Νερό ζεστό
2 ώριμες Ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες
Αλάτι και πιπέρι
Πατάτες όσες θέλουμε.
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η:
Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τα κομμάτια του σκόρδου. Τα σωτάρω για μερικά λεπτά και τα βγάζω.
Ρίχνω το κρεμμύδι και σε λίγο τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σωτάρω από όλες τις πλευρές, ρίχνω τις πιπεριές και το κρασί.
Σε μερικά λεπτά εξατμίζεται το οινόπνευμα και ρίχνω την ντομάτα και το νερό.
Χαμηλώνω την φωτιά, σκεπάζω και σιγοβράζω για 15'.
Ξεσκεπάζω για πήξει η σάλτσα. Έτοιμο!!
Τις πατάτες τις κόβω μικρά κομμάτια και τις λαδώνω με το χέρι, με μια-δυο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στρώνω λαδόκολλα σε ταψί, τις απλώνω και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και ρίγανη.