Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
8 ντομάτες (κατά προτίμηση φοινικοτές)2 κουταλαλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
300γρ.μικρές γαρίδες καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κρασί Vecchia Romana ή κονιάκ
142ml κρέμα γάλακτος
400γραμ. ταλιατέλες
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός,
Αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό αφού πρώτα τις χαράξουμε ελαφρά στο κάτω μέρος. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τις ντομάτες. Τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να ανάψουμε το περιεχόμενο του τηγανιού- η φλόγα θα σβήσει από μόνη της σε μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Καρυκεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού. Κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
Όταν τα ζυμαρικά μας βράσουν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας αμέσως, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα. Καλή Όρεξη!
Tips: Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ζυμαρικά μας με λίγο τριμμένο ανθότυρο ή φέτα: Και τα δύο αυτά τυριά ταιριάζουν τέλεια με τις γαρίδες. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μια χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι στη σάλτσα.
Πηγή: http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/taglierini-sweet-tomato-shrimps