Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πιτάκια με τυρί και ζαμπόν!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 12 πιτακια

Υλικά:

Ζύμη
150ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
7γρ. ξηρή μαγιά
450γρ. αλεύρι
170ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
35γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι, για το άλειμμα του ταψιού
1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα της ζύμης
Για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200γρ. βραστό, καπνιστό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
100γρ. τυρί, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, και ανακατεύουμε μαζί 100 γραμμάρια αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 2-3 ώρες.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι το βούτυρο και το αυγό και στη συνέχεια ζυμώνουμε το μίγμα ώστε να γίνει μια σταθερή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα δύο λεπτά. Ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα το ζαμπόν, το τυρί, το μαϊντανό και τους σπόρους κύμινου, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 12 μικρούς κύκλους με ένα ποτήρι. Τοποθετούμε μια κουταλιά γέμιση στο μισό ενός κύκλου ζύμης, βουρτσίζουμε στη συνέχεια τις άκρες με το χτυπημένο αυγό, και διπλώνουμε τη ζύμη. Διπλώνουμε τις άκριες της ζύμης προς τα πάνω ώστε να περικλείουν τη γέμιση. Πιέζουμε τις άκρες μαζί και αλείφουμε και πάλι με το χτυπημένο αυγό. Γεμίζουμε το υπόλοιπο των κύκλων κατά τον ίδιο τρόπο.
Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)