Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Παγωτό σοκολάτα κουβερτούρα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 1 μεγάλο μπολ

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζανιού μίγμα 50% κρέμα γάλακτος και 50% φρέσκο γάλα
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
115γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ (corn flour)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλαουρ. Χτυπάμε τα υλικά με σύρμα για να ενωθούν και προσθέτουμε το μείγμα κρέμας γάλακτος και γάλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν.
Βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το κακάο, το αλάτι και την βανίλια και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα την κρέμα να ενωθεί με τα άλλα υλικά και μόλις ενωθούν προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα των αυγών που ετοιμάσαμε προηγουμένως και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις ενωθούν τα υλικά μαζί μέσα στην κατσαρόλα και όσο ακόμα είναι υγρό το μείγμα κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε και αυτή μέσα στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σίρμα μέχρι να αρχίσει να δένει το μίγμα και να γίνει μία απαλή σοκολατένια κρέμα. Περνάμε την κρέμα αυτή από σουρωτήρι και την βάζουμε σε καθαρό μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ και αφού κρυώσει η κρέμα αρκετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την τοποθετούμε μέσα στο κάδο της παγωτομηχανής μας τον οποίο παγώσαμε αρκετά από προηγουμένως. Βάζουμε σε λειτουργία την παγωτομηχανή και αφήνουμε να δουλέψει το παγωτό μας για 30 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την παγωτομηχανή μας όσο δουλεύει μέσα στον καταψύκτη για καλύτερο αποτέλεσμα.
Βγάζουμε το παγωτό από την παγωτομηχανή μας και το βάζουμε σε δοχείο με πώμα. Βάζουμε το παγωτο σοκολατα στον καταψύκτη για 12 ώρες πριν σερβίρουμε.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)