Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γλυκές ξανθούλες!



από : Εδώ  

Συνταγή για 15-18 κομμάτια

Υλικά:

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 1/3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια μαλακή σκούρα ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
4 αυγά
2 1/2 φλιτζάνια χοντροκομμένα καρύδια
1 1/4 φλιτζάνια τσιπς λευκής σοκολάτας (chocolate chips)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Παίρνουμε δύο ταψιά φούρνου με διαστάσεις 23Χ23Χ5 και βάζουμε μέσα στο κάθε ένα, ένα χαρτί φούρνου που να καλύπτει όλο το πάτο, τα τοιχώματα αλλά να προεξέχει λίγο και στις άκριες.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα δουλεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδης μείγμα. Αφήνουμε το μίξερ σε λειτουργία και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τα χτυπάμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
Προσθέτουμε στην ζύμη 2 φλιτζάνια καρύδια και 1 φλιτζάνι τσιπς λευκής σοκολάτας. Μοιράζουμε την ζύμη στα 2 ταψιά που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε την ζύμη από πάνω με τα υπόλοιπα καρύδια.
Ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι το γλυκό μας είναι έτοιμο βάζουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Βγάζουμε τα ταψιά από το φούρνο και αφού περάσουν 6-8 λεπτά πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας και τα πιέζουμε ελαφρά με μία σπάτουλα για να λιώσουν λίγο.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε τετράγωνες μερίδες και σερβίρουμε.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)