Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1 κιλό φιλετάκια χοιρινά1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (και 1 κουταλιά της σούπας για το τελείωμα)
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φιλετάκια μας σε ένα μπολ και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και τα αλατίζουμε.
Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ και σκεπάζουμε το τηγάνι μας. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά σχεδόν εντελώς.
Βγάζουμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Προσθετουμε το βούτυρο και την μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν με τα υγρά του τηγανιού και να έχουμε μία απαλή σάλτσα.
Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από τα φιλετάκια ή την σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μικρό μπολ.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)