Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με ελιές και κάπαρη!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 μισά φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένες ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι , κομμένες σε ροδέλες
1/4 φλιτζανιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι , κομμένες σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη , στραγγισμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:


Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5-6 λεπτά το κάθε ένα γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ροδαλό χρώμα. Βγάζουμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού και την ρίγανη. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού νερό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σκεπάζουμε με την σάλτσα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρις ότου ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο. Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βοηθήσουμε την σάλτσα να δέσει.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με πατάτα πουρέ και τα περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με τα φύλλα μαιντανού.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)