Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!


Υλικά :

1 λάχανο μεγάλο (μαλακό για λαχανοντολμάδες, το σκληρό είναι για σαλάτα)
750 γραμμάρια κιμά από πρόβιο (δεν δεν βρείτε 500 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάτια χοιρινό)
120 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
150 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
Μαϊντανό και άνηθο (κανονίζετε όσο θέλετε)
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
1 αβγό.

Εκτέλεση :

Σε μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και τα ζυμώνουμε, μετά τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάχανο όταν μαλακώσει το βγάζουμε σ΄ένα ταψί, όταν κρυώσει λίγο αρχίζουμε να βγάζουμε φύλλα.
Μερικά σκληρά φύλλα και κοτσάνια τα στρώνουμε σε μια κατσαρόλα που θα βράσουμε τους λαχανοντολμάδες, προσθέτουμε δε και 11/2 ποτήρι του νερού από το νερό που βράσαμε το λάχανο, όπως επίσης και το βούτυρο.
Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο κι αρχίζουμε να διπλώνουμε τους λαχανοντολμάδες (σ΄ ένα κομμάτι λάχανο βάζουμε 11/2 κουταλιά σούπας γέμιση και τη τυλίγουμε σφιχτά με το λάχανο, σε μακρόστενο σχήμα).
Στρώνουμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα με τα φύλλα και τα κοτσάνια κάνοντας σειρές και τις σκεπάζουμε μ΄ ένα πιάτο.
Τις βάζουμε να βράσουν για περίπου 11/4 περίπου ώρα σε σιγανή φωτιά.
Όταν τους κατεβάσουμε από την φωτιά τους αφήνουμε για 10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τους σκεπάζουμε για λίγο.
Σερβίρονται ζεστοί καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
Μπορείτε να τυλίξετε και μερικούς αντί με λάχανο με αμπελόφυλλα και να τα στρώσουμε ανάμεσα σ΄ αυτούς που είναι με λάχανο.
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)