Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σαλάτα με φακές!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια φακές
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε τετραγωνάκια
2 αγγουράκια ξεφλουδισμένα κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
2/3 του φλιτζανιού ασπρισμένα φουντούκια
Ντρέσινγκ:
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια νερό. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τις αφήνουμε να κοχλάσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι φακές μας μαλακώσουν τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τη ψίχα των φουντουκιών. Όταν τα φουντούκια ροδοκοκκινίσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ αφού τα χοντροκόψουμε με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τις φακές και ανακατεύουμε μαζί τους τα κρεμμυδάκια, τα φουντούκια, τα αγγουράκια, τη πιπεριά και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Χτυπούμε μαζί με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα μας.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)