Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κέικ ζεστής σοκολάτας!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

142γρ. ημίγλυκια σοκολάτα τεμαχισμένη
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 αυγά
3 κρόκοι αυγών
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πρόσθετη ζάχαρη άχνη, εάν είναι επιθυμητό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Αλείφουμε 6 αντικολλητικά δοχεία μικρά για κέικ με βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε να λιώσει σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπούμε τα αυγά και τους κρόκους με ένα σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το μίγμα των αυγών 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε επίσης το λειωμένο μίγμα σοκολάτας και το αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα μεταξύ των αντικολλητικών δοχείων.
Ψήνουμε για 11 έως 13 λεπτά ή μέχρι οι γύρω πλευρές του σκληρύνουν και το κέικ μαλακώσει στο κέντρο. Αμέσως βγάζουμε από τα αντικολλητικά δοχεία και τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ατομικά πιάτα. Πασπαλίζουμε με πρόσθετη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε. Σερβίρετε τα κέικ ζεστά.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)