Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σπαγγέτι Πριμαβέρα (Primavera) σε λευκή σάλτσα.



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ σπαγγέτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες (τζουλιέν)

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες (τζουλιέν)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τη γεύση

1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο

1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό,

Προετοιμασία:

Βάλτε αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλτέντε. Κατεβάστε από την φωτιά, στραγγίξτε και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Επαναφέρετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε να πάει παντού. Αφήστε τα ζυμαρικά στο πλάι μακριά από την φωτιά.

Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήστε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και σοτάρετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το κολοκυθάκι, και την πιπεριά. Συνεχίστε το ανακάτεμα για ακόμα 1 λεπτό και προσθέστε το κρασί και το θυμάρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε τα βρασμένα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε να συνδυάστουν όλα τα υλικά μαζί. Αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθούν (2-3 λεπτά) και το τυρί να λιώσει.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά γαρνίροντας με λίγο μαιντονό και για επιδόρπιο επιλέξτε μωσαικο. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)