..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μοσχάρι Λεμονάτο



Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι

1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι κάπαρη (σπυριά) τουρσί

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να θωρακιστούν και να ροδίσουν ελαφρά. Αν το τηγάνι μας είναι μικρό τότε τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μας σε 2-3 δόσεις.

Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε τη κάπαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να βγάλει τα αρώματα της. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα ένα λεπτό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι το δυόσμο και τα φιλετάκια.

Ψήνουμε το φαγητό μας για ακόμα 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αρωματιστεί το κρέας.

Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι με πατάτα πουρέ και λαχανικά στον ατμό. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)