Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο αλα κρεμ.



Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2kg στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένο σε λωρίδες

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1 φλιτζάνι γλυκές πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη) κομμένες σε ροδέλες

αλάτι και πιπέρι

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το ψήσιμο, για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αφήνουμε και σιγοβράσει για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και τις γλυκές πιπεριές. Αφήστε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.

Σερβίρετε το κοτοπουλο αλα κρεμ με ρύζι και σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)