Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Υγιεινά Καναπεδάκια με Ντομάτα και Κολοκυθάκι.



Συνταγες για 8-10 άτομα

Υλικά:

2 μέτρια κολοκυθάκια

1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 πράσινο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Μια χούφτα φύλλα βασιλικού, διπλωμένα και κομμένα σε λωρίδες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano

1 κουτί κράκερς δικής σας επιλογής, αλλά όχι αλμυρά

Αλάτι/πιπέρι για την γεύση

Tip: Αν ψάχνετε για νηστισιμες συνταγες αντικαταστήστε την παρμεζάνα με τυρί σίτου.

Προετοιμασία:

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και κόβουμε σε λεπτές φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τα κολοκυθακια και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, και αλαταοπιπερώνουμε.

Αφήστε στην φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας. Κατεβάστε από την φωτιά και προσθέστε αμέσως το βασιλικό και το τυρί, και ανακατέψτε καλά.

Απλώστε τα καρακερς σε μια πιατέλα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι βάλτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα πάνω στο κάθε ένα.

Σερβίρετε αμέσως, διότι αν τα αφήσετε αρκετή ώρα τα κράκερς θα απορροφήσουν τα υγρά και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)