Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μπριζόλες με Φινόκιο στο τηγάνι.



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο, χοντροκομμένες

2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινο

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 μέτριους βολβούς φινόκιο, καθαρισμένους και κομμένους σε λωρίδες

3/4 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου

3 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Προετοιμασία:

Κοπανίζουμε σε γουδί τους σπόρους κύμινου. Μεταφέρετε τους κοπανισμένους σπόρους σε ένα μπολ με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε τα αρωματικά και αρτύστε τις μπριζόλες καλά.

Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε στο τηγάνι το φινόκιο και 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό κότας και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Καλύψτε με πώμα το τηγάνι, αυξήστε την φωτιά σε μέτρια προς ψηλή, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το φινόκιο να αρχίσει να μαλακώνει και να ροδίζει, 8 - 10 λεπτά. Χαμηλώστε την φωτιά λίγο εάν το φινόκιο αρχίσει να ροδίζει πάρα πολύ γρήγορα.

Ξεσκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού από τον ζωμό και 2 κουταλιές από το μαϊντανό. Συνεχίστε το ψήσιμο ανακατεύοντας συχνά, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο μαϊντανό, και μεταφέρετε το περιέχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ.

Σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα, προσθέστε το ελαιόλαδο, και τοποθετήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις μπριζόλες και τσιγαρίστε τις στο ελαιόλαδο, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν καλά, 10 έως 12 λεπτά.

Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με το φινόκιο να τις συνοδεύει.Για επιδόρπιο προτιμήστε μία σοκολατοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)