Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νηστίσιμο Σουβλάκι



Συνταγες για 6 άτομα

Υλικά:

3 μέτρια κολοκυθάκια

1 μέτρια μελιτζάνα

12 μεγάλα φρέσκα ντοματίνια

12 μικρά μανιτάρια

1 πράσινη γλυκιά πιπεριά

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

1 κίτρινη γλυκιά πιπεριά

1 μεγάλο κρεμμύδι (κατά προτίμηση κόκκινο)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Το χυμό από ένα λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γλυκιά πάπρικα

Προετοιμασία:

Ξεκινούμε πλένοντας καλά όλα τα λαχανικά μας. Ξεφλουδίστε την μελιτζάνα και για να ξεπικρίσει την βάζετε, μετά που θα την κόψετε σε μέτριους κύβους, σε αλατόνερο και την αφήνετε για μία με μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια τη στραγγίζετε και την στεγνώνετε.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Το μέγεθος που θα κόψετε τα λαχανικά σας εξαρτάται πάντα από το πόσο μεγάλα είναι τα σουβλάκια που θα χρησιμοποιήσετε. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες, μοιράζουμε τα ντοματίνια και τα μανιτάρια στην μέση αν είναι πολύ μεγάλα. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε μεγάλα ορθογώνια κομμάτια.

Αρχίζουμε να περνούμε τα λαχανικα μας εναλλάξ στα σουβλακια. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια πολύ ωραία οπτική εικόνα αλλά κατά την διάρκεια του ψησίματος επιτρέπετε στα λαχανικά σας να παίρνουν γεύση και από τα διπλανά τους λαχανικά.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν.

Ψήστε τα σουβλάκια σας στα κάρβουνα ή ακόμα και σε τηγάνι γκριλ, για 10-12 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα συχνά και αλείφοντας τα με το λαδολέμονο που ετοιμάσατε. Σερβίρονται ζεστά με πίττα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)