Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Χοιρινές Μπριζόλες Jack Daniels



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο, χοντροκομμένες

1/2 φλιτζάνι ουίσκι Jack Daniels

1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, σκόνη

4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Σ 'ένα μπολ, ανακατέψτε το ουίσκι, μηλόξυδο, ζάχαρη, μουστάρδα, πιπέρι καγιέν

πιπέρι, βανίλια και 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι.

Μεταφέρετε το 1/4 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ που να διαθέτει και πώμα. Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα για αργότερα.

Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο μπολ και καλύψτε με την μαρινάδα. Κλείστε το μπολ με το πώμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Αφαιρέστε το μπολ από το ψυγείο και στραγγίστε την μαρινάδα από το κρέας σκουπίζοντας το με χαρτί κουζίνας. Απορρίψτε την μαρινάδα από το μπολ που ήταν μέσα το κρέας. .

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι γκριλ σε μέτρια/υψηλή φωτιά μέχρι να κάψει. Μπορείτε αν θέλετε να ψήσετε τις μπριζόλες σας και στα κάρβουνα αφού θα πάρουν πολύ ωραία γεύση. Αλατοπιπερώστε το κρέας και ψήστε και στις δύο πλευρές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Όσο ψήνεται το κρέας αλείψτε το μία με δύο φορές με την μαρινάδα που κρατήσατε.

Σερβίρετε τις χοιρινες μπριζολες με πουρέ πατάτας και συνοδεύστε με την μαρινάδα που κρατήσατε. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)