Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μπισκότα Σοκολάτας του Jamie Oliver.



Συνταγή για 10-12 άτομα

Υλικά:

140γρ βούτυρο

140γρ άχνη ζάχαρη

2 κρόκους αυγών

255γρ αλεύρι σελφ ραισινγκ

30γρ κακάο. σκόνη

30 τετραγωνάκια σοκολατα (γάλακτος, λευκή ή απλή)

Προετοιμασία:

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Χτυπήστε σε μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τους κρόκους ένα-ένα μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη και την αφαιρούμε σε καθαρή επιφάνεια. Ζυμώνουμε ελαφρά την ζύμη και την κλείνουμε σε πλαστική μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά για να σφίξει και να πλάθετε πιο εύκολα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ºC.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ένα τρίτο περίπου της ζύμης σε φύλο. Για το κόψιμο τον μπισκότων θα χρειαστείτε δύο στρογγυλές φόρμες η μία ελαφρώς μεγαλύτερη από την άλλη. Κόψτε περίπου από το πρώτο φύλλο περίπου 30 κύκλους ένα για κάθε μπισκότο. Απλώστε τα πάνω στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και στο κέντρο κάθε κύκλου τοποθετήστε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας.

Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη φόρμα κόβουμε άλλους 30 κύκλους. Τοποθετούμε τον κάθε κύκλο πάνω από την σοκολάτα και πιέζουμε καλά τις άκριες να ενωθούν και να κρατήσουν μέσα την σοκολάτα όσο θα ψήνονται τα μπισκότα.

Ψήστε τα μπισκοτα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Σερβίρετε τα μπισκότα, είτε ζεστά ή κρύα με λίγο γάλα και τα παιδιά σας θα τα λατρεύσουν. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)