Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Πέρκα στο φούρνο με αρωματικά



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

2 πέρκες ολόκληρες καθαρισμένες (περίπου 650-750γρ.)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν ακόμη λίγο για να αλείψετε το ταψί)

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε φέτες

1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη

2-3 φύλα δάφνη

Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά την πέρκα και την στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.

Σε ένα μπολ βάζουμε: τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μαϊντανό, φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε ένα αρκετά μεγάλο ταψί. Αραδιάζουμε στον πάτο του ταψιού τις φέτες κρεμμυδιού και τις μισές φέτες ντομάτας. Από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας πάνω στα ψάρια.

Περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια με το μείγμα από το μπολ. Τσακίζουμε ελαφρά με τα δάκτυλα τα φύλα δάφνης και τα τοποθετούμε αναμεταξύ των ψαριών και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε την πέρκα στο φούρνο για 20 λεπτά και ακόμα 6-8 λεπτά με ξεσκέπαστο το ταψί.

Σερβίρουμε απευθείας από τον φούρνο με πατάτα πουρέ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)