Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ζαχερ Τορτε του Παρλιάρου



Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

Για το Κέικ:

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. ζάχαρη

4 κρόκοι αυγού

200 γρ. σοκολάτα λιωμμένη σε μπεν μαρί, στους 30-35οC περίπου

80 γρ. αλεύρι

3 ασπράδια αυγού χτυπημένα σε μαρέγκα

μαρμελάδα βερύκοκο

Για τογλάσο:

115 γρ. ζάχαρη

145 γρ. νερό

145 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμμένη σε μπεν μαρί

40 γρ. ζεστό νερό

Προετοιμασία:

Πρώτα ετοιμάζουμε το κέικ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό έως ότου το μίγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και τη χλιαρή σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά περίπου. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. (ή βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC -180oC για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε και μοιράζουμε το κέικ οριζόντια σε δυο ίσα κομμάτια. Στο ένα μέρος από το κέικ απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Τέλος ετοιμάζουμε το γλάσο: Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη στους 115οC. Όταν αρχίσει η ζάχαρη να γίνεται καραμέλα αλλά σε λευκό χρώμα, ρίχνουμε το ζεστό νερό στη ζεστή σοκολάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλα. Ανακατεύουμε καλά και γλασάρουμε. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για αρκετές ώρες. Το γλυκό αυτό διατηρείται εκτός ψυγείου για 15-20 ημέρες.

Σερβίρουμε αυτή τη συνταγή του Παρλίαρου με κρέμα σαντιγί.

Απολαύστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)