Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Ριγκατόνι Πομοτόρο



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. Ριγκατονι, ζυμαρικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (2 κουταλιές επιπρόσθετες για τα ζυμαρικά)

6 σκελίδες σκόρδο

5 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

12 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Προετοιμασία:

Βράζετε τα ριγκατονι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για αλτέντε. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κρατήστε τα ζυμαρικά στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη σάλτσα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο, σοτάρετε μέχρι να ροδίσει να αφήσει τα αρώματα του. Αφαιρέστε το σκόρδο και απορρίψτε. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.

Προσθέτουμε την τεμαχισμένη ντομάτα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, το αλάτι και πιπέρι και την ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε. Συνεχίστε το ανακάτεμα για όχι περισσότερο από 5 ή 6 λεπτά για να κρατηθούν ζωντανές οι ντομάτες.

Περιχύστε την σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τα μακαρόνια να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά με λευκό κρασί και για επιδόρπιο επιλέξτε καταιφι. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)