Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σοκολατόπιτα του Jamie Oliver



Συνταγες για 8-10 άτομα

Υλικά:

200γρ καλής ποιότητας κουβερτούρα (70% κακάο)

175γρ βούτυρο, συν επιπλέον για επάλειψη του ταψιού

120γρ μαλακή καστανή ζάχαρη

100γρ αμύγδαλα, καθαρισμένα χωρίς φύλο

2 κουταλιές της σούπας κακάο, σκόνη

Μια πρέζα αλάτι

4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής ή βιολογικής

150γρ αλεύρι σελφ ραισινγκ

100γρ φοντάν (fudge) σοκολάτας

Κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Σπάστε σε κομματάκια την σοκολάτα και τοποθετήστε σε μίξερ με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, 1 κουταλιά κακάο και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε μεταλλική λεπίδα και κτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Σπάστε τα αυγά και προσθέστε ένα-ένα στο μίξερ όσο αυτό βρίσκετε σε λειτουργία. Κτυπήστε το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και αρχίστε να προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι. Αφήστε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη.

Αλείψτε με βούτυρο ένα βαθύ ταψάκι (περίπου 25 x 25 εκατοστά). Πασπαλίστε με το υπόλοιπο κακάο το ταψάκι. Ανακινήστε το κακάο μέσα στο ταψάκι να κολλήσει πάνω στα τοιχώματα. Τοποθετήστε το μείγμα για το κέικ μέσα στο ταψάκι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα μαζέψτε από το μίξερ όλο το μείγμα. Σπάστε τα φοντάν σε κομματάκια και ρίξτε τα πάνω στην ζύμη μέσα στο ταψάκι, σπρώχνοντας τα μεγαλύτερα κομμάτια μέσα στο μείγμα.

Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 18-20 λεπτά. Όταν περάσει ο αναγκαίος περάστε ένα πιρούνι στο κέντρο του ταψιού. Αν το πιρούνι βγει με ελάχιστη ζύμη κολλημένη επάνω τότε το γλυκό είναι έτοιμο. Η σοκολατοπιτα αυτή πρέπει να είναι λίγο υγρή στο εσωτερικό της. Ωστόσο, αν νομίζετε ότι είναι πολύ υγρή αφήστε στο φούρνο για άλλα 3-5 λεπτά για να σταθεί ακόμα λίγο.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο.

Σερβίρετε την σοκολατοπιτα σας ζεστή και περιχύστε με κρέμα γάλακτος ή συνοδεύστε με παγωτό βανίλια. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)