Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011


Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με σησάμι

Συνταγές για 4 άτομα

Υλικά:

1,5-2kg φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στην κλείδωση

1/2 φλιτζάνι σάλτσα hoisin

3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σησάμι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μπουκοβο

Προετοιμασία:

Ξεπλύνουμε καλά το κοτόπουλο κάτω από κρύο νερό και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε τις φτερούγες μέσα σε μία μεγάλη και καθαρή πλαστική σακούλα.

Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το σησάμι) και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Κρατήστε 3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα σε μικρό δοχείο και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Την υπόλοιπη σάλτσα χύστε την μέσα στη σακούλα με το κοτόπουλο. Πιέστε τον αέρα να βγει από το σακούλι και κλείστε το ερμητικά. Ανακινήστε το κοτόπουλο μέσα στη σακούλα για να καλυφθεί από την σάλτσα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμα καλύτερα κατά την διάρκεια της νύκτας.

Ετοιμάζουμε το γκριλ (κατά προτίμηση κάρβουνα) για μέτρια φωτιά. Αλείφουμε ελαφρά την σχάρα με ελαιόλαδο μόλις είναι έτοιμη σχάρα για να ξεκινήσει η διαδικασία του ψησίματος.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πετάμε τη μαρινάδα. Τοποθετούμε τις φτερούγες πάνω στη σχάρα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 5 λεπτά.

Όταν ψηθεί μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και περιχύστε με την σάλτσα που κρατήσαμε στο ψυγείο.

Σερβίρετε τις φτερούγες κοτόπουλου όσο είναι ακόμα ζεστές.

Καλή Όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)