Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Κοτοπιτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλων)
4 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 1kg)
3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
250-300γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
300γρ τυρί έμενταλ, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1 αυγό, ελαφρά κτυπημένο
1 μεγάλο ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
αλατι-πιπερι.

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσει. Όσο βράζει προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
Αφού βράσει το κοτόπουλο το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει εντελώς κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά αλλά όχι να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Αφού γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Όταν σωταριστούν καλά όλα μαζί, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα ελαφρά και προσθέτουμε ανακατεύοντας την φρέσκα κρέμα. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού αν το κοτόπουλο είναι πολύ ζεστό η κρέμα θα κόψει, και αντιθέτως αν είναι πολύ κρύο θα πήξουν τα τυριά και δεν θα ενώνονται τα υλικά μαζί. Αφού ανακατέψουμε την κρέμα στο τηγάνι προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε με 2-3 απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε ένα αρκετά μεγάλο ταψί και στρώνουμε στο ταψί μας, το 1 φύλλο σφολιάτας (προσέχουμε να αφήσουμε σε κάθε πλευρά του ταψιού και από λίγη σφολιάτα να περισσεύει για να μπορέσουμε μετά να σκεπάσουμε και να δέσουμε την κοτόπιτα μας). Ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην σφολιάτα.
Σκεπάζουμε με το άλλο 1 φύλλο σφολιάτας (πάλι με τρόπο που να εξέχει ζύμη σε όλες τις πλευρές του ταψιού). Παίρνουμε τις άκρες της σφολιάτας και τις στρίβουμε με προσοχή μέχρι να κλείσει η κοτοπιτα μας. Αλείφουμε την επιφάνεια της κοτοπιτας με το αυγό και χαράσσουμε ελαφρά σε μερίδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε στους 190oC,και ψήνουμε την κοτοπιτα μας για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα στο επάνω μέρος. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρετε την κοτοπιτα σας ζεστή. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)