Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Νηστίσιμο κανταίφι με κρέμα λεμονιού!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

250γρ. κανταίφι
½ φλ.μαργαρίνη νηστίσιμη
½ φλ.αμύγδαλα αλεσμένα

Κρέμα
3 φλ.νερό
2 φλ.γάλα ρυζιού
5 κουτ.της σ.κορν φλάουρ
½ φλ.φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
5 κουτ.της σ.ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
3 κλωστές σαφράν
1 κουτ.της σ.μαργαρίνη

Συρόπι
1 φλ.νερό
1 ½ φλ.ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 φέτα λεμόνι

Επικάλυψη
1 φλ.καρυδόψυχα
½ φλ.ζάχαρη
2 κουτ.της σ.νερό

Με τα δάκτυλα ξεκολλάτε τις κλωστές του κανταιφιού για να γίνει πιο αφράτο. Λιώστε τη μαργαρίνη και ρίξτε στο κανταίφι. Προσθέστε το αμύγδαλο και ανακατέψτε μέχρι να βουτυρωθεί όλο το κανταίφι. Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε σε ζεστό φούρνο (180°C) για 20 λεπτά περίπου. Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του συροπιού και ζεστάνετε για 10 λεπτά. Μόλις βγάλετε το κανταίφι περιχύστε το συρόπι και αφήστε να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα 3 φλ.νερό, 1 φλ.γάλα ρυζιού και τη ζάχαρη και ζεστάνετε. Σε μια λεκάνη βάλτε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας με το 1 φλ.γάλα ρυζιού και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Απλώστε την κρέμα στο κανταίφι, αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγε΄ξιο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και ζεστάνετε μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέστε την καρυδόψυχα, ανακατέψτε και απλώσετε σε λαδωμένο χαρτί. Μόλις κρυώσουν και σκληρύνουν, ψιλοκόψτε και πασπαλίστε στο γλυκό.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)