Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 12 άτομα

Υλικά:

Για την κρέμα:
2 λίτρα φρέσκο γάλα
500γρ. ζάχαρη
200γρ. κορν φλαουερ
1 βανίλια
2-3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
Για την καραμέλα:
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο ανάλατο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί (περίπου διαμ. 40εκ.) και απλώνουμε στο πάτο του με τα δάκτυλα μας το βούτυρο. Πασπαλίζουμε κοσκινίζοντας την ζάχαρη άχνη πάνω από το βούτυρο σε όλο τον πάτο.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα από την προκαθορισμένη ποσότητα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Εν τω μεταξύ βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε σε ένα μπολ και το κτυπάμε με σύρμα μαζί με το κορν φλάουερ μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά μαζί και να μην υπάρχουν σβόλοι. Το γάλα που έχουμε στη φωτιά μόλις πάει να βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα που έχουμε χτυπήσει με το κορν φλάουερ παίρνοντας κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε αμέσως την βανίλια και το ροδόνερο και επαναφέρουμε στην φωτιά ανακατεύοντας για 1-3 λεπτά μέχρι δέσει η κρέμα μας αλλά να μην είναι εντελώς πηχτή.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε και απλώνοντας την κρέμα ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί πάνω σε δυνατή προς μέτρια φωτιά για να καεί η ζάχαρη στο πάτο και να καραμελώσει. Το καίμε απ’ όλες τις πλευρές γυρίζοντας το ταψί μας συχνά για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα και να μυρίσει καμένο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Το κόβουμε μετά από 3-4 ώρες.
Χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να βγάλουμε το κομμάτι ξύνοντας τον πάτο του ταψιού έτσι ώστε να πάρουμε και το καμένο μέρος μαζί.
Σερβίρουμε με λίγο ροδόνερο από πάνω για περισσότερο άρωμα.
Απολαύστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)