Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μιλφειγ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 10-12 άτομα

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτα
1 λίτρο γάλα
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
1 βανίλια
4 αυγά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μεγάλη λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα και με ένα πιρούνι την τρυπάμε παντού. Ψήνουμε την σφολιάτα στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε την λαμαρίνα από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας την σφολιάτα μας. Προσεκτικά και με μία πετσέτα καθαρή πατάμε με τα χέρια μας καλά τη σφολιάτα για να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζουμε την λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε την σφολιάτα να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε το 1/2 από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την βανίλια, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός. Ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο, το μείγμα των αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα όσο είναι ζεστή ακόμα η κρέμα για να λιώσει εντελώς και ανακατεύουμε με το σύρμα. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ καθαρό και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χεριού σε παχύρρευστη σαντιγί. Χτυπάμε επίσης με μίξερ την κρέμα που φτιάξαμε αφού κρυώσει εντελώς για να αφρατέψει. Προσθέτουμε την σαντιγί στην κρέμα μας ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να ενωθούν.
Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μακρόστενα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο και απλώνουμε περίπου το 1/2 της κρέμας μας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο την κρέμα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε το μιλφέιγ μας με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Απολαύστε!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)