Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ψαρόσουπα, Κακαβιά!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Διάφορα ψάρια (τα λεγόμενα “σκάρτα” από τους ψαράδες), περίπου 1,5 κιλό
3-4 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι σέλινο, κοτσάνι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4-5 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκο-τριμμένο μαύρο πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα, σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε αρκετό νερό για σούπα σε μία μεγάλη και βαρετή κατσαρόλα. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα λαχανικά (κρεμμύδια, ντομάτα, σέλινο), μαζί με τον ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και την πάπρικά. Μισο-σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά για περίπου 30 λεπτά. Ελέγχουμε εάν μαλάκωσαν τα κρεμμύδια και βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα κρατώντας όλο το ζωμό στην κατσαρόλα.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε επίσης στην κατσαρόλα μας το μπαλσάμικο ξύδι. Ελέγχουμε εάν τα ψάρια μας είναι καλά καθαρισμένα και τα δένουμε μέσα σε ένα μεγάλο τούλι. Βάζουμε το τούλι με τα ψάρια μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά περίπου πάνω σε μέτρια φωτιά. Όσο βράζουν τα ψάρια διαλέγουμε τα κρεμμύδια μέσα από τα λαχανικά και τα βάζουμε μέσα σε πλέντερ όπου και τα πολτοποιούμε.
Βγάζουμε το τούλι με τα ψάρια από την κατσαρόλα και χωρίζουμε την σάρκα από τα κόκαλα. Βάζουμε την σάρκα των ψαριών μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα βρασμένα λαχανικά και τα πολτοποιημένα κρεμμύδια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.
Βράζουμε την ψαροσουπα μας για ακόμη 15-20 λεπτά. Δοκιμάζουμε την γεύση και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή μαζί με φρέσκο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)