Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Μακαρονια φουρνου με κοκκινη σαλτσα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Για την σάλτσα
1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1.5 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Για τα μακαρόνια:
500γρ. μακαρονια (πέννες, ριγκατόνι, χοντρό μακαρόνι, κλπ)
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, τριμμένο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζανα, τριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/3 φλιτζάνιου νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα μας αλλά να έχει αρκετό νερό ακόμα. 2-3 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για πολύ αλ τέντε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας 1/3 φλιτζανιού από το ζωμό των μακαρονιών. Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με την φέτα και τις ελιές. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα. Προσθέτουμε άλλα 4-5 ολόκληρα φύλλα βασιλικό. Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηκτή προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των μακαρονιών που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί όπως είναι στο μπολ και τα απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε από πάνω με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα.
Σερβίρετε απευθείας από το φούρνο με μία πράσινη σαλατα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία παστα φλωρα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)